WEDDENSCHAP START CARRIERE VAN ‘ZINGENDE TEGELZETTER ‘

Schagen  – Een weddenschap om een kratje bier betekende de start van de zangcarriére van Peter Meijer. De in Schagen volledig ingeburgerde Amsterdammer werd door Joop Schilder uitgedaagd en als gevolg daarvan kreeg de tegelzetter er een tweede loopbaan bij.

Peter Meijer is in de regio bekend door zijn optredens op kermissen, popweekend en in de Schager horeca. En dat allemaal omdat hij inging op een weddenschap. ,,Elf jaar geleden ging Peter Kroone zijn nieuwe boerderij, de Traphoeve, inluiden. Joke Bos, Gerard Joling en Joop Schilder zouden voor die gelegenheid langs komen. Joop had mij wel eens wat horen zingen en daagde me uit een ‘Amsterdams moppie’ te komen verkondigen. Hij wedde met me om een kratje bier dat ik niet zou durven. Dat verloor hij dus. En dat was het begin van alles.”

Meijer zong zijn ‘moppies’ en onder anderen Gerard Joling was onder de indruk. ,,Hij vond het wel wat. Gerard had toen een soort karaokeprogramma en hij vond dat ik daar ook maar moest komen zingen. En ik had de mazzel dat De Telegraaf later nog een foto plaatste met mijn kop er op. Toen was het helemaal bekend.”

De Roode Leeuw was de volgende stap. ,,Joop Schilder regelde daar altijd het kermismatinee. En vroeg of ik ook wilde komen zingen. En dat werd een succes. Ik kende toen vier nummers. Na die nummers vroeg het publiek om meer, terwijl ik dus niets meer had. Dus heb ik dezelfde liedjes nog maar een keer gezongen.”