In 2014 kwam the SelfEmployed met het prachtige album ‘Treehouse’ als passend vervolg op het succes van het in 2010 verschenen album “Highway Society”.

De band heeft na het winnen van de Amsterdamse popprijs veel op grote podia gestaan; onder andere Paradiso, Melkweg, Oosterpoort, Waerdse Tempel of festivals als Bevrijdingspop Museumplein, Indian Summer, Zandstock, Dijkpop en Zomerpop. In 2014 gaat the SelfEmployed ter promotie van het nieuwe album langs kleine en grote podia door Nederland.

Live hoor en zie je een intense show met muziek die onder de huid gaat zitten. Met overgave en energie weet the SelfEmployed het publiek te bereiken op hun weg naar (inter)nationale erkenning.

De bandleden, met roots in het Noord-Hollandse Waarland, hebben de regie tijdens de opnames van Treehouse volledig in eigen hand gehouden. Dit heeft geresulteerd in twaalf prachtige songs waarin meeslepende strijkpartijen, gearrangeerd door Wouter Hakhoff, de sterke melodieën ondersteunen. Natuurlijk zijn de stevige gitaren en de typerende meerstemmigheid weer goed terug te horen.

In 2013 sleepte de band de titel “aanstormend talent” binnen door te winnen bij de Cock de Jong Foundation en veroverde daarmee o.a. een plek op het Indian Summer Festival 2013. De band maakte indruk op de jury met soepel samenspel en geraffineerde rock, die enigszins is te vergelijken met het Britse Elbow: gedragen patronen, verassende omschakelingen en opbouwen naar een climax.

Recent heeft de band aangekondigd te gaan stoppen. Het optreden op het Huisweidfestival zal het allerlaatste optreden zijn, op het terrein waar de band de laatste 5 jaar heeft geoefend en het 2e album ‘Treehouse’ heeft opgenomen, in de tot voor kort deels eigen C-nine Studio.

Jos van Geffen: guitar, vocals

Paul Bos: guitar, backing vocals

Daan van der Linden: bass, backing vocals

Rory van der Graaf: drums, backing vocals

Nico Crombach: guitar, keys, percussion, backing vocals

theselfemployed.nl  |  facebook.com/theselfemployedband  |  info@theselfemployed.nl