Alle bandbio’s bevatten dezelfde verhalen, wie zijn de muzikale helden, wat zijn de muzikale invloeden? De biografie van STEENkoud bevat geen verhalen over helden en invloeden, geen geneuzel over stijl. Hou je van Rock, Rap, Metal, Funk (toch geneuzel over stijl), wij leveren die shit gewoon. Wij brengen passie, beleving, muziek, energie, liefde (no Gordon).

In juni 2009 besloten Robbie Bosdijk en Robert-Jan van Dijk om samen Nederlandstalige rockmuziek te gaan maken en sindsdien hebben zij de band uitgebreid tot de band die het nu
is.

De SK-squad brengt het in het Nederlands, eigen werk met hier en daar een cover, maar dan wel overgoten met een STEENkoud-sausje. Bij het componeren van de nummers laten de leden zich inspireren door alles wat muziek is en waar het SK hart herder van gaat kloppen. Teksten zijn soms persoonlijk, soms confronterend, soms feestelijk, soms kritisch maar altijd Nederlandstalig!

STEENkoud bestaat uit:

Robbie Bosdijk: Bas
Rob geeft de muziek de feel die het nodig heeft. Strakke baslijnen brengen de bloedsomloop omhoog.

Robert-Jan van Dijk: Zanger/rapper
Tekstschrijver van de band en staat on front om je mee te nemen in het STEENkoud-feestje.

Dennis Froeling: Drums
De hartslag van STEENkoud Met zijn strakke soms metal-achtige ritmes laat hij menig hoofd knikken.

Michel Giardina: Gitaar
De gitaarvirtuoos van STEENkoud. Met zijn melodieuze spel afgewisseld met strakke riffs en solopartijen, zorgt hij voor de nodige adrenaline.

Camiel van Dorsselaer: Raps
Tekstschrijver, rapper en verzorgt tevens het management van STEENkoud

Januari 2010 is STEENkoud live gegaan, en sindsdien hebben zij al menig poppodium en festival op hun grondvesten doen schudden, onder andere:

– Finale Rob Acda Award, Patronaat, Haarlem 2011-2012
– Emergenza-finale, Melkweg , Amsterdam 2011-2012 (winnaar publieksprijs)
– Zomerpop, Hoogwoud 2012.
– Zandstock 2010 en 2013
– Enjoy HHW, Heerhugowaard 2013

STEENkoud is inmiddels te luisteren op één van de twee EP’s welke te kopen en te downloaden zijn, maar je kunt ze vooral live checken.
STEENkoud zorgt er ook voor dat je er lekker hip bij loopt met het originele STEENkoud Tshirt (slim fit) en om de goodieshop aan te vullen zijn er stickers voor handen om de muzikale feestvreugde te vergoten.
STEENkoud, je weet zelluf! BOEM!